22. EMITT FUARINDA İLÇEMİZİ KAYMAKAMLIK ve BELEDİYE TEMSİL EDİYOR

DÜNYANIN beş büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22. kez kapılarını açtı.
Kültür v

e Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen EMITT’in ilk iki gününde turizm profesyonellerine, üçüncü ve dördüncü gününde ise tatilcilere yönelik programlar gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT, bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden 1065 katılımcıyı ağırlıyor.
ITE Turkey tarafından organize edilen EMITT’i bu sene, 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Tatile çıkmayı planlayanlar da fuarda seçtikleri tatil destinasyonlarını inceleyebilecek ve bütçelerine uygun tatil rotalarına, cazip fiyatlarda “erken rezervasyon” kampanyaları ile ulaşma imkanına sahip olabilecek.
Bu yıl yoğun bir ilgi gören EMITT’e 106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatörü başvuru yaptı. Tur operatörlerinden gelen bu yoğun ilgiyi büyük bir titizlikle ele alan EMITT yetkilileri, fuar katılımcılarına ve ülke turizmine katkı sağlayacak 600 davetli tur operatörünün başvurusunu onaylayarak fuar katılımcılarını da özel olarak oluşturulan randevu sistemine dahil etti.
Turizm konusunda gelecek vaad eden ilçemizi de EMITT Fuarında Yenice Kaymakamlığı ve Yenice Belediyesi temsil ediyor.
Emitt Fuarında, Yenice Kaymakamlığı ve Yenice Belediyesi’nin ortak hazırladığı stantta doğa turizm potansiyelini bünyesinde barındıran Yenice ormanları ve Seyir Terası tanıtımı yapılıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin 2. Salonunda bulunan Yenice standını ziyaret edenlere Yenice tanıtım broşürleri, ıhlamur kolonyası, hediyelik ıhlamur paketi ve Yenice kaşığı verilirken, ceviz helva ikramında da bulunuluyor. Emitt Fuarına, Yenice Kaymakamlığı’ndan Fahri Kara, Yenice Belediyesi’nden Aşkın Uzunkara ve ilçemiz kaşık ustası Şaban İncebacak katıldı.
Katılımcılar tarafından hazırlanan çeşitli sahne gösterileri ve stant etkinliklerinin renkli görüntülere sahne olacağı EMITT, 28 Ocak Pazar akşamı sona erecek.