DURUN SİZ KARDEŞSİNİZ MUSTAFA AKAY

Kardeşler bazen kardeş olduklarını unuturlar birbirleriyle kavgaya tutuşurlar. Onlar kavga ederken, birilerinin devreye girip, “durun siz kardeşsiniz” demeleri gerekebilir.

Kardeşler neyi paylaşamazlar, neyi bölüşemezler bilinmez. Ama, bu didişme hem kendilerine hem de ailelerine zarar verir. Güçsüzleşmelerine neden olur.

Kardeşler birbirleriyle dalaşırken bazen işe komşularını da karıştırırlar. Bu da onlara büyük boyutlarda zarar verebilir. Mevzii büyütmek kardeşlerin hiç işine yaramaz. Kardeşlerin hırlaşmasına komşunun da girmesiyle  olayın boyutu  değişir. Komşu da bildiklerini söylemeye başlar. Komşuya laf atan kardeş cevap  verir gibi olsa da lafları yerini bulmaz.

Söylediklerimizden arif olan anlar. Anlamayanlar  olursa açık açık anlatırız, bu kez tüm toplum anlar. Siyaset akıl işidir. Duygusallık getirmez. Siyaseti duygusallık ve kindarlık üzerine yapanların siyasi ömürleri de çok uzun olmaz. Biz, siyasete katılan gençlerin siyasi ömürlerinin uzun olmasını isteriz. Yani, “durun siz kardeşsiniz”  deriz ve komşuyu bu işe bulaştırmamalarını dileriz.