KARABÜK MİLLETVEKİLİ M. ALİ ŞAHİN’DE HES’E KARŞI OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

KARABÜK Milletvekili M. Ali Şahin’in kendisini ziyaret eden Yenice Heyetinin HES’e karşı olduklarını bildirmesi üzerine, “ben de aynı fikirdeyim” diyerek olaya olumsuz baktığını göstermişti.
2016 yılının Şubat ayında yapılan ziyarette, şu diyaloğ yaşanmıştı. “Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Şeker kanyonuna yapılacak olan HES Projesine karşı çıktıklarını söyleyerek, “ Şeker Kanyonundaki ormanların ağaç çeşitliliği Dünya’da 100, Türkiye’de ise 9 yerde var. Buraya HES yapıldığı takdirde orman zenginliğinin ekolojik yapısının etkileneceğini düşünüyoruz. Bu sebepten dolayı yerel yönetim olarak, biz Yenice Belediyesi oranın yeni imar düzenlemesine izin vermedik ama bunun önleyici bir yöntem olacağını sanmıyoruz. Çünkü Hükümet ve ilgili Bakanlıklar düzeyinde bizi by-pas edebilirler” dedi.
Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise aynı düşüncede olduğunu vurgulayarak, kendisinin de şeker kanyonuna HES Projesinin uygulanmasını doğru bulmadığını ve ilgili yerlere de kendi fikrini söylediğini kaydetti.”