10 MADDELİK GÜNDEMLE TOPLANDI

İLÇEMİZ gençlerinin bir araya gelerek oluşturdukları Gençlik Platformu, dün akşam Orman İşletmesi Salonu’nda 10 maddelik bir gündemle toplandı. Toplantıya, Kaymakam Muhammet Fatih Demirel, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Jandarma Komutanı Deniz Dönmez, Emniyet Amiri Cumaali Öztekin, Orman İşletme Müdürü Erdinç Kurt, Kooperatifler Üst Birlik Başkanı Sabri Özgün, AKP İlçe Başkanı Yılmaz Kırık, siyasi parti temsilcileri, kooperatif başkanları, yöneticileri, kooperatif ortakları ve yurttaşlar katıldı. Kaymakam Muhammet Fatih Demirel Başkanlığında oluşan divanda, sırasıyla;
1-Açılış
2-Divanın oluşturulması.
3-Ormanlarda baz istasyonu kurulması hakkında yetkililere ulaşılması ve gerekli girişim yapılmasının sağlanması.
4-Şartnameye imza atan her ortağın kooperatifler ve Orman İşletme Şefleri’nin müşterekten ORKOOP Sosyal Yardımlaşma veya Ferdi Kaza Sigortası olup, olmadığın kontrol edilmesinin sağlanması.
5-Orman Bölge Müdürlüğü ve Yenice Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yolları ve altyapı sorunlarının giderilmesinin sağlanması.
6-Arazi ambulansının temin edilmesinin sağlanması.
7-Orman üretimi ve nakliyat işlerinde çalışmak için imza atan her ortağa İlk Yardım Eğitimi verilmesi.
8-Orman işlerinde her postaya ve nakliyat işi yapan ortaklara telsiz temin edilerek iletişim koordinasyonu oluşturulması hususunun görüşülmesi.
9-Daha önceden uygulamada olan depolarda gece nöbet-çileri uygulamasının tekrar başlatılmasının sağlanması.
10-Dilek ve temenniler.
Oluşturulan bu gündemle, başta Kaymakam Muhammet Fatih Demirel olmak üzere, Orman İşmetme Müdürü Erdinç Kurt, Üst Birlik Başkanı Sabri Özgün, yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundular. Kooperatif ortaklarından bazıları da söz alarak, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.
Konuyla ilgili ayrıntılı haberlerimizi gelecek sayılarımızda sunmaya çalışacağız.