“2019’DA ADAY ADAYLIĞINDA BULUNACAĞIM”

İLÇEMİZ Tapu Kadastro Müdürlüğü çalışanlarından Murat Kocaman; “2019’da görevden kaçmayarak aday adaylığında bulunacağım” dedi.
Kocaman, gündeme dair yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Karabük ilimizin doğal güzelliklerini bolca içinde barındıran güzel Yenice İlçemiz hergün işsizlik başta olmak üzere, bir çok nedenlere bağlı olarak göç vermektedir. Nüfusun azalması ile de malesef mahallerimizde öğrenci yetersizliği nedeniyle bir zamanlar bizlerin 3’er veya 4’er oturduğumuz sıralardaki okullarımız ya kapanıyor, ya da birleştirimiş sınıflara dönüştürülüyor.
İlçemiz, doğası ile o kadar güzelki turizmin önemli olduğunu bilmemize rağmen, bu güzel doğamıza yerli yabancı turistlerin faydalanacağı altyapıları tam anlamıyla oluşturamadan turizmin gelişmesini ve artmasını beklemekteyiz. Bu konuda uzman kişi veya şirketlerden destek alınarak hızlı bir şekilde yol alınması gerektiği düşüncesindeyim.
Geçtiğimiz günlerde ilçemizde büyüğünden küçüğüne, herkesin konuştuğu Şeker Kanyonu’muza Hidroelektrik Enerji Santrali (HES) kurulucağı haberini üzülerek öğrendik. Ülkemizde Enerji üretimi konusunda malesef dışa bağımlı bir ülkeyiz. Devletimiz bu enerji konusunda dışa bağımlılığın azaltılması çalışmalarından biri olan yerli elektrik üretimi çalışmalarını başarılı şekilde yürütmektedir. Fakat ilçemize yapılması planlanan Hidroelektrik Enerji Santrali(HES), tam da işsizlikte büyük sıkıntılar yaşayan ilçemizin en büyük beklentisi olan ilçe turizminin en güzel yerlerinden Şeker Kanyonu’na yapılacağı konusunda karar alınmıştır. Devletimizin bu konuyu tekrar gözden geçirmesini temenni ediyorum.
Ayrıca vatandaşlarımızdan şahsıma sıkça iletilen 2019 yılı seçimlerinde aday olacak mısınız sorusuna cevap vermek istiyorum. 39 yaşındayım, önümüzdeki sene yani 2019 yılında nasipse 40. yaşıma gireceğim. Yolun yarısını çoktan geçtim. 2 üniversite bitirdim. Bitirdiğim üniversite bölümlerinden biri de 4 yıllık Turizm ve Otelcilik’dir. 15 yıldır başta Doğu Anadolu Bölgemiz olmak üzere en son olarak da yaklaşık 7 yıldır memleketim olan cennet Yenice’mde hizmet veriyorum. Gerek Turizm anlamında, gerekse mesleki anlamda uzman bilgi ve birikimimle yola çıkacağım. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın da daha önceki seçimlerde kullandığı çıraklık dönemi ile ilgili söylediği gibi, bizlerin çıraklık dönemimiz olmayacak. İlçemizin sorunlarını bizzat yaşıyor ve elimizden geldiğince de halkımızla üzüntülerini ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Güzel ilçem ve ilçemin mert insanı herşeyin en iyisine layıktır. Rabbim nasip ederse 2019 yılında tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de yaşanacak seçimlerde bizlerede görev verirlerse görevden kaçmayarak aday adaylığında bulunacağım.
Bu arada vatanamızı gerek yurt içinde, gerekse yurtdışında Kuzey Irak, Suriye’nin Afrin ve diğer bölgelerinde Kahramanlık Destanları yazan yüce Türk Ordumuzun kınalı kuzuları Mehmetçilerimizin Rabbim yardımcıları olsun. Dualarımız ve kalbimiz onlarla.
Bu düşüncelerle Yeniceli ve Karabüklü hemşelerime selam ve saygılarımı sunuyorum.”