BİLGİSİZ BİLGİLİLER MUSTAFA AKAY

Rahmetli Uğur Mumcu’nun özdeyiş tadında bir sözü vardı. Herkes, anımsar ve bunu belli zamanlarda kullanırlar. Ne demişti Uğur Mumcu “ Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz”.
Yerelde ve genelde zaman zaman Uğur Mumcu’nun bu deyimine uygun davranışlar görebiliyoruz. İsimlerini yazmasını bilmeyenler bol bol fikir üretiyorlar. Elbette, bu üretilen bilgiler dayanaktan yoksun oluyor.
Sorumluluk üstlenmiş insanlar yaptıkları çalışmalarda işin magazin ve şow bölümünü ikinci plana iterler ve yaptıkları işi planlayarak belli bir düzen içinde yürütürler.
İşi planlayıp belli bir program çerçevesinde götürmek insanı başarıya ulaştırabilir. Başarıya ulaşmak için de zaman zaman gizlilik ilkesi gözönünde tutulabilir. Yapılan her işi herkesin bilmesi gerekmeyeceği durumlar olabilir. Çünkü, bilgi kirliliğini ortaya çıkarır bu durumlar. Sorunların giderilmesi için yapılan çalışmalara sosyal medyadan destek verilmesi elbette önemlidir. Sosyal medyada duyarlı bir toplum oluşturmak için örgütlenmeler yapılabilir. Yapılmalıdır da.
Ancak, her aklına esen bilgi sahibi olmadan sosyal medya üzerinde değerlendirme ve hatta gönüllü olarak bu tür işleri yapanlara suçlamalardan kaçınmalıdırlar.