LOZAN MUSTAFA AKAY

Bugün Lozan Zaferi’nin 95. yıldönümü. Büyük Türk Ulusu’na kutlu olsun.

Lozan, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. Lozan görüşmelerine giden heyetin en büyük argumanı “eşitlik” ve “bağımsızlık” vurgusu olmuştur.

Nitekim sonuçta, galip devletlerle eşit bir şekilde oturulmuştur masada. Ve sonunda da Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı tescil edilmiştir.

Türk Ulus Devleti’nin temelidir aynı zamanda Lozan. Şimdilerde, küreselleştirmeciler, geri  bıraktırılmış ülkelerdeki ulus devlet modelini tehdit olarak görüp yıkmak isteseler de temel sağlam atılmıştır.

Lozan’ın kahramanı da elbette İsmet İnönü’dür.

Emperyalist ülkelerin desteğini her zaman alan Ermeni çeteleri tarafından öldürüleceğine ilişkin ciddi uyarılar almasına  rağmen arabasına  şanlı Türk Bayrağı’nı asarak dolaşmaktan çekinmemiştir Lozan Caddelerinde… Başarıda elbetteki, heyetteki diğer yurtseverlerin payı da vardır.

Kısacası; bugün dünyada saygın bir yerimiz varsa, Lozan Zaferi’nin sayesindedir. Onun için her yurtsever, Lozan Antlaşmasına sahip çıkmalıdır. Lozan Zaferi, yeni kuşaklara da anlatılmalıdır.

CUMHUR ÜNAL’A TEŞEKKÜR

Karabük Milletvekili Cumhur Ünal’ın yerel gazetelerde HES’le ilgili açıklamasını minnetle karşılıyoruz. Sayın Ünal’a bu duyarlılığı için teşekkürü bir borç biliyorum.