TTK VE  İŞÇİ MUSTAFA AKAY

Her seçim öncesi kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınacağı haberleri yayılır. Bu haberler yayılır ve ilgi çeker. Çünkü, ülkeyi yönetenler de bilirler ki, bu ülkenin en önemli sorunları başında işsizlik gelir.
İşsizlere ve onların ailelerinin eline bir meme verilir. Bu iş sözüdür.  İşsizlerin yüreği kabarır bu haberler karşısında. Bir umut denir. Hani, şairin dediği gibi “umut fakirin ekmeğidir”…
Umutlanır insanlar.Yürekleri kıpır kıpır olur. Hayaller kurulur.
Ancak, ardından gelen bazı haberler de bu duyguları köreltir.Aynen, Zonguldak TTK’ya alınacak işçiler konusunda Yenice’nin kapsam dışı bırakıldığı haberleri üzerine…
Şimdilerde, TTK’ya   Yenice’den işçi alınmayacağı, Yenice’nin kapsam dışı bırakıldığı şeklinde haberler yayılıyor. Bu haberler üzerine, sosyal medyada yapılan yorumların dışında tek somut açıklama AKP İlçe Başkanı Yılmaz Kırık’tan geldi. Yılmaz Kırık, iddialı bir söylemle ” TTK’ya Yenice’den işçi alınmazsa, büyük madenci yürüyüşünü başlatır ve en ön saflarda yürürüz” şeklinde açıklama yaptı.
Durum tam anlamıyla nedir belli değil. Ortada bir belirsizlik var. Ancak, biz Yılmaz Kırık’ın bu açıklamasını önemli buluyoruz. Konunun gündemde tutularak, Yenice’den de işçi alınmasının yolunun açılmasını diliyoruz.