YENİCE HES KONUSUNDA TEK VÜCUT

HES olayının gündeme gelmesiyle Yenice Platformu bir dizi toplantı yaparak, yol haritasını belirlemeye çalıştı.
İlk toplantı İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Ören ve Ergün Özgün ile Yazıköy Muhtarı İlhan Kahveci’nin katılımıyla yapıldı. Bu toplantıda olayın izlediği seyir tartışıldı ve yapılması gerekenler üzerine fikir yürütüldü.
İkinci toplantı ise siyasi partilerin temsilcileriyle yapıldı. Siyasi partilerin temsilcileriyle yapılan toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Yılmaz Kırık, Aydın Çakıl, Ufuk Bağbaşı, İYİ Parti’den Binnaz Kelez, Nazan İnam, MHP’den Ergün Karakırık, Demokrat Parti’den Adem Koymalı ve Nizamettin Şeker, DSP’den Orhan Tanal, CHP’den Orhan Karakaş, Dursun Özgün, Hülya Özgü, Hanife Sazoğlu ve Cemal Karakaş katıldılar. Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Acar mazereti nedeniyle gelemediğini bildirdi ve HES’e karşı olduğunu belirtti.
Siyasi Partilerle yapılan toplantıda katılımcılar Şeker’e HES yapılmasına karşı olduklarını vurguladılar. Burada da bundan sonra ne yapılması gerektiği tartışıldı. Buna göre, çeşitli ziyaretlerin yapılması, açıklamalarda bulunulması üzerinde anlaşıldı. Bu çerçevede, Kaymakam, Belediye Başkanları, partilerin il başkanları, milletvekilleri, bakan yardımcısının da ziyaret edilmesinin yararlı olacağı vurgulandı.
Halkı ve muhtarları bilgilendirici toplantılar yapılmasının yanına şehrin belli yerlerine pankartlar asılması, işyerlerine “HES’e HAYIR” afişlerinin yapıştırılmasının da yararlı olacağı belirtildi.
Yenice Platformu dün Belediye Başkanı Zeki Çaylı ile de bir görüşme yaptı.