“Acil İlk Yardım ve İş Sağlığı ve Güvenliği” Eğitimleri Verildi

YENİCE Toplum Sağlığı Merkezince Yenice Ormanlarında üretim yapan kooperatif üyesi orman köylülerine “Acil İlk Yardım ve İş Sağlığı ve Güvenliği” kapsamında eğitim semineri verildi.
Ormanlarda üretim yapan kooperatif üyelerine hatanın cuma günleri beş hafta süreyle verilen ve en son 23.03.2018 Cuma günü, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda kaza öncesi İş Sağlığı ve Güvenliğini, kaza sonrası, Acil İlk Yardımın nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda eğitimler verildi.
Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda verilen eğitim toplantılarına, İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Yenice Orman İşletme Müdürü Erdinç Kurt, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Fatma Uzun, Kooperatifler Üst Birlik Başkanı Sabri Özgün, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Müdürlüğü’nden İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Acil Tıp Teknisyeni, Ümit Topçuoğlu ve kooperatif başkanları ile orman köylüleri katıldı.
Eğitim seminerinin kapanış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Demirel “Eğitimlerden 250 kooperatif çalışanımız yararlanmış bulunmakta, inşallah bir sonraki aşamada bu eğitimlerin uygulamalı olarak verilmesi de planlanmaktadır. Bildiğiniz üzere tehlikeli bir iş kolunda çalışıyorsunuz, dolayısıyla bu eğitimlerden istifade etmeniz önem arz etmektedir. Bu eğitim programı vesilesi ile bütün orman işçilerimize kazasız belasız bir üretim dönemi diliyorum.” dedi.