ADAY ADAYLARI MUSTAFA AKAY

Artık dedikodu mudur, söylenti midir, bilerek  fısıldanan sözler midir bilemiyoruz. Ama, yerel seçimler yaklaştıkça yeni yeni isimlerin belediye başkan adayı olarak konuşulduğunu ve bunlar üzerine yorumlar yapıldığını duyuyoruz. Bize aktarılan bilgilere göre de ortaya atılan isimlere her gün yenileri ekleniyor.

Hatta ve hatta yazdığımız yazıdan  sonra bizi arayarak, falanı yazmamışsın, şu da var bilgilerini verenler bulunuyor.

Bunlara göre, en kalabalık liste her zaman olduğu gibi AKP’de. Aynen, milletvekilliği seçiminde olduğu gibi. AKP’de  adları konuşulmaya başlanan yeni isimler; Ertan Mısırlı, Ufuk Bağbaşı, Yılmaz Tiryaki, Ferdi Kökçü.  Telefon anketinde isimleri sayılanlar ise; Rifat Koca, Yılmaz Kırık, Sertaş Karakaş, Nail Ayan, Murat Kocaman, Erdal Yirmibeş, Neşe Mısırlı, Aykut Hacıyirmibeşoğlu, Coşkun Güven, Korkut Eren idi.

Ana muhalefette aday adayı olan Sabri Cebecik, Mehmet Aydınlı, Rahmi Çanakçı, İbrahim Çaylı isimlerine Sabri Özgün’ün eklenebileceği söylentileri hızla artıyor. CHP’nin ay sonuna doğru bu konuda çalışmaları başlatacağı belirtiliyor. Bazıları da her partide ilçe başkanı aday adayı oluyor. CHP’de neden olmasın diyerek Orhan Karakaş’ı işaret ediyorlar.

Bir söylentiye göre de Belediye Başkanı MHP’den aday olacak. Ankette, MHP İlçe Başkanı Ergün Karakırık’ın da ismi geçmişti. Öte yandan gençler arasında sevilen bir isim olan Tahsin Karaaslan’ın da MHP’den aday adayı olabileceği belirtiliyor.

Yerel seçimler Yenice’de şenlikli geçeceğe benziyor.