ADAYLAR BELİRGİNLEŞİYOR MUSTAFA AKAY

Şu anda ilçemizin en hareketli partisi olarak CHP görülüyor. CHP’de Yenice ve Yortan adayları neredeyse kesinleşti gibi. 19 Ekim’de biten son başvuru tarihinde Sabri Cebecik ve İsmail Elemen dışında başvuru yapan olmamıştı. Uzatılan süre de bugün bitiyor. Ufukta başka bir başvuru olmayacakmış gibi görülüyor.

Yortan belediye başkanlığı için de MHP hareketli.  Yortan için Ali Şık, Ekrem Dereli ve Harun Yavaşçı ilçe örgütüne başvurularını yaptılar. Harun Yavaşçı, genel merkeze de dosyasını sundu. Bu partimizin Yenice adayı için ise, dün akşam geç saatlerde bir toplantı yapıldı. Durumun bugün netlik kazanabileceği sanılıyor.

AKP Yortan’da üçüncü dönemin esnetilmesiyle Yılmaz Tiryaki’nin favori duruma geleceği öğrenildi. Kazım Çamlı, İhsan Sugeçti ve Alaaddin Islak’ın da aday adaylıklarından sözediliyor.

AKP’de de Erdal Yirmibeş’in adı son günlerde çok konuşulur hale geldi. Ancak, Erdal Yirmibeş’in ağzından konuyla ilgili bir beyanda bulunma  olmadı. Nail Ayan’ın ise önümüzdeki günlerde  adaylık açıklamasını yapacağı Karabük yerel basınında yer aldı.

İl genel meclisi üyeliği için ise Fahri Elieyioğlu’nun adının ortaya atılması bu partide heyecan yarattı. İkinci sıra için Fahri Elieyioğlu’na öneriler yapılmaya başlandı. Toplumun tüm kesimlerinin Fahri Elieyioğlu ismine sıcak baktığı gözleniyor.

AKP’de ise kimlerin il genel meclisi üyesi olacağı merakla bekleniyor. Üçüncü dönem kuralı yumuşatılmazsa Ergün Özgün ve Mehmet Ören’in adaylıkları söz konusu olmayacak. Ancak, gelen bilgiler bu konuda mevcut il genel meclisi üyelerine bekleyin denildiği şeklinde. Bu partimizde   emekli memur Vedat Koymatoğlu’nun adı genç partililer tarafından sıkça kullanılmaya başlandı. Koymatoğlu’nun geçtiğimiz seçimde de aday olduğu ve üçüncü sıraya geldiği bildiriliyor.