BİRLİK GÜZELDİR MUSTAFA AKAY

İlçemiz kamuoyu günlerdir Şeker’e yapılacak HES’e odaklandı. Emeklimizden tutun esnafımıza kadar herkes bu konuda bir duyarlılık gösteriyor. Özellikle kadınlarımız çok duyarlılar. Çocuklarımız bile HES’e hayır diyorlar.

Bunlar güzel gelişmeler. Daha da güzeli, Yeniceli tam anlamıyla bir birliktelik gösteriyor. Siyasi partilerimizin tümü doğayı öldürecek bu olaya aynı tepkiyi veriyor. Meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız aynı noktaya odaklanmış durumdalar. Yerel yöneticilerimiz, belediye ve il genel meclis üyelerimiz aynı hedefe kilitlenmiş haldeler.

Özellikle muhtarlarımız ve kooperatif başkanlarımız, köylülerimiz Kayadibi’ndeki  HES’in zararlarını  bizzat yaşadıkları için herkesten hızlılar.

Biz, yıllardır Yenice’nin toplumsal sorunları karşısında çeşitli girişimlerde bulunmuş bir isim olarak böyle bir birlikteliği ilk kez yaşadığımızı  vurgulamayı görev sayıyoruz.

Yenice’de belediye kurulurken, Yenice’nin ilçe olması çabalarını ortaya koyarken, Esnaf  Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi’ni kurarken bile bu birliği yakalayamamıştık.  İş Bankası ve Halk Bankası’nın açılması için yaptığımız çalışmalarda böylesine destek almamıştık.

Aynen, orman davasında olduğu gibi güzel bir birliktelik yaşıyoruz. Bu birlikteliğin sürmesi Yenice’nin gücünü ortaya koyması anlamında çok önemlidir. Bu birliktelik hedefine ulaşırsa, Yenice’nin gelecekteki sorunları daha kolay çözümlenebilecektir.

Teşekkürler Yeniceli….