“BİZE DAYATILAN YOKSULLUĞU, AYRIMCILIĞI KABUL ETMİYORUZ”

8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle CHP Kadın Kolları tanafından dün yapılan etkinlikte bir konuşma yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Hanife Sazoğlu; “Bize dayatılan yoksulluğu, şiddeti, ayrımcılığı, gericiliği kabul etmiyoruz” dedi.
CHP kadınlar, CHP İlçe Başkanlığı binasında dün saat 11.00 sularında toplandı. Buradan Atatürk Anıtına yürüyen kadınlar, Anıta çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundular ve ardından da İstiklal Marşı’nı okudular.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karakaş’ın kısa bir konuşmasından sonra, CHP Kadın Kolları Başkanı Hanife Sazoğlu, yaptığı konuşmada; “Bu günü sevgililerin, eşlerin birbirlerine hediye aldığı, çiçek verdiği, lüks lokantalarda, eğlence merkezlerinde gününü gün edeceği bir gün gibi göstermek, etkisizleştirmek istiyorlar.
Kurumları, evleri, işyerlerini, esnafı gerezerek birer gül vererek 8 Mart’ı gerçek anlamından saptırmaya çalışıyorlar.
Gerçek, 8 Mart 1957 tarihinde ABD’nin Newyork Kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları için, eşit işe, eşit ücret istemi ile başlatıkları grevde çoğu kadın 129 işçinin hayatını kaybetmesi anısına, iyi bir dünya özlemi taşıyan kadınların hak arama mücadelesinin günüdür.
Bizler, kadına şiddetin son bulması, çocuk istismarının durdurulması, çocuk evliliklerine son verilmesi için alanlara çıktık, alanlarda olacağız.
Biz kadınlar, Yenice’nin Filyos Irmağı dururken, Şeker Kanyonu’na yapılmak istenen HES’e karşı, “Turizme Evet, HES’e Hayır” demek için alanlardayız, alanlarda olacağız.
Biz kadınlar, alanlarda olmaktan ve sözümüzü söylemekten geri durmayacağız.
Bize dayatılan yoksulluğu, şiddeti, ayrımcılığı, gericiliği kabul etmiyoruz.
Yaşasın kadınların Uluslaraarası birlik, dayanışma ve mücadele günü, yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dedi.