ÇOK TEHLİKELİ HAREKETLER BUNLAR MUSTAFA AKAY

Gergin geçen bir seçim sonrası ortalık duruldu derken, bayramda üzücü olaylar yaşandı. Bir düğünde Belediye Başkanına fiili saldırı  yapıldı. İlk başta, bu saldırıyı kınadığımızı belirtelim. Saldırı anlık bir gelişme midir, planlı mıdır bilemeyiz.  Öyle de olsa böyle de olsa çirkindir.. Ancak, olayın ardından bir grubun  bir yerde toplanıp toplu halde olay mahalline gidip , bir başka vatandaşa   saldırarak, hastanelik etmeleri de o kadar yanlıştır.
Daha sonra bir milletvekiline bir başka vatandaşın sözlü saldırıda bulunması da spontane gelişmiş olabilir. Ama, ortada bir gerçek var ki, ortalık gergindir.Bu gerginlik siyasetçilerin davranışları ya da konuşmaları ile tırmanabilir, üzücü boyutlara ulaşabilir. Onun için siyasetçiler, kışkırtıcı söylemlerden uzak, hedef göstermeyen bir tavır  takınmalıdırlar.
Suçlunun ya da suçu işleyenin cezasını yasa verir. Suçluya kısasa kısas yöntemi ile ceza verilmeye kalkışılması ilkel toplumlarda olur. Bu  ortalığı daha da gerer. Oysa, Yenice’mizin gerginlikten uzaklaşıp, birlik-beraberlik içinde kalkınmaya gereksinimi vardır. Bu tür durumlarda ortalığın karışmasına küçük bir kıvılcım yetebilir. O nedenle şehri yönetenler bu kıvılcımın çakılmaması için çaba göstermelidirler.
Herkes, yasalara uymak zorundadır.  Yasa dışı olaylara müsamaha gösterilmesi frankşeytanların ortaya çıkmasına neden olur. Daha sonra ise frankşeytanları durdurmak mümkün olmayabilir.
Kısacası, herkes aklını başına almalı, tehlikeli sularda kulaç atmaktan vazgeçmelidir. Gördüğümüz, çok tehlikeli hareketlerin yaşandığıdır. Bu ise, hiç kimseye hele hele Yenice’mize yarar sağlamaz. Yenice’miz böyle çirkin ve üzücü olaylarla değil, güzellikleriyle tanınmalı, bilinmelidir.