DEDİKODU MUSTAFA AKAY

Allah’ın muhteşem bir doğa bahşettiği ilçemiz bu güzelliklere yakışmayan özelliklere de sahip. Bunlardan başta geleni dedikodu. Yenice’mizin ne yazık ki; dedikodu özelliği ile olumsuz bir portre ortaya koyuyor.

Bir başka özelliğimiz de siyaseti savaş, karşıtlarımızı düşman gibi görmemiz.

Elbette, şikayet ve hizmeti engelleme özelliğimiz de yabana atılamaz.

Tüm, bunlar Yenice’mizin geri kalmasında etken olan özellikler.

Görev yaptığımız süre içinde onlarca  büyük bölümü sahte isimlerle yaşadığımız şikayetler ve  yapmaya çalıştığımız hizmetlerin engellenmesinden biliyoruz ki; bu tür işler Yenice’ye kötülük yapmaktan başka bir işe yaramıyor.

Yenice’mizde siyasetin diğer yörelere göre daha katı yapıldığı bir gerçek. Başkasının başarısızlığını kendi hanesine yazarak başarı elde edeceğini sananlar, gün gelir memlekete kötülük yaptıklarını  anlarlar. Ama, iş işten geçmiş olur.

Yenice’mizin bir de senaryo özelliği ünlüdür. Yenice’de herkes siyasetçidir ve hiç birisi de bazı şeylerin göründüğü gibi olmadığını anlayamazlar.

Dün biraz  dolaştık. Yeni yeni şeyler duyduk. Bunlardan bir tanesi 29 Temmuz senaryoları. Merak ettik. Ancak, derinine inemedik. Anladık ki, bu beldede üst akıllar, hatta ağır abiler var. Bu ağır abiler memleketin sorunları karşısında  toplumu aydınlatacak şekilde yazmazlar, konuşmazlar. Ama, kapalı kapılar ardında siyaseti dizayn etme çabasında olurlar.

İşte, bu yüzden bu memleket bu haldedir.

Şimdilerde birilerinin şikayet edilmek ve engellenmekten yakındıklarını duymak bize satırları yazdırdı. Ne diyelim. Herşeyin hayırlısı.