DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE

YORTAN Beldemizden Doç. Dr. Şuayip Yüzbaşı, Stanford Üniversitesi koordinasyonuyla 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Stanford Üniversitesindeki bilim insanları John Ioannidis ve arkadaşları tarafından PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Karabüklü bir isimde yer aldı. 857 Türk bilim insanının da bulunduğu listede aslen Yeniceli olan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Şuayip Yüzbaşı da yer aldı.
Doç. Dr. Şuayip Yüzbaşı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer almanın gurur verici olduğunu belirtti.
Bunun gibi başarıların araştırmacıları motive edeceğini ifade eden Yüzbaşı, “Çalışmalarımıza daha çok sarılmamızı sağlamaktadır” dedi.

Yortan Beldemizde kaynakçı ustası Mehmet Yüzbaşı’nın oğlu Şuayip Yüzbaşı, göğsümüzü kabartacak bir başarıya imza attı. İlk, orta ve lise öğrenimini Yortan Lisesi’nde gören 1984 doğumlu Şuayip Yüzbaşı 2002 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Fen Bilimleri (Matematik) Bölümüne 2002 yılında girdi. Dört yıllık üniversiteyi 2005 yılında üç yılda birincilikle bitirdi. Ardından aynı üniversitede yüksek ihtisas yaptı ve araştırma görevlisi oldu. 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak işe başlayan Yüzbaşı 2015 yılında doçent unvanını aldı.
Aynı bölümde profesörlük hakkını da elde eden Yüzbaşı beklemekte.  99 makalesi, 60 bildirimi olan Yüzbaşı’nın 400 kadar da hakemliği bulunuyor. Tarihçi Dr. Esin Yüzbaşı ile evli olan Yüzbaşı 3 çocuk babası. Yüzbaşı’nın kardeşi Neşet Yüzbaşı da bilgisayar mühendisi olarak İstanbul’da uluslararası bir firmada çalışıyor.