GÜN BİRLİK GÜNÜ MUSTAFA AKAY

Yenice’mizin bir yığın sorunu var. Köylerimiz hizmet bekliyor. Bu bir gerçek. Ancak, son günlerde karşımıza çıkan bir gerçek daha var.

Devlet artık istihdam yaratıcı çalışmaları kendisi yapmıyor. Liberal ekonomi denilerek kamu bu alandan çıktı. Yeni bir anlayış egemen olmazsa, bir daha da el atacak gibi gözükmüyor.

Oysa, ülkemizin olduğu gibi ilçemizin de işsizlik sorunu var. Gençlerin  ekmeklerini bulmak için sürekli gitmeleri sonucu nüfusumuz sürekli azalıyor. Genç nüfusun azalması tarımın, hayvancılığın yapımını da engelliyor.

Biz bir zamanlar Yenice’de turizm hedefini ortaya koymuştuk. Demiştik ki; ” Bir tohum attık yeşerdiğinde Yenice ihya olacak”. Evet, Yenice’nin geleceği turizmde. Ve bu bir gün mutlaka gerçek olacak. Yenice’de turizmin ilk ayağı olan Şeker Kanyonu’nda yapılacak bir HES bu hayallerimizi yok edip gidecek.

Belki insanlar farkında değiller ama Şeker Kanyonu’nda başlayan hareket ilçemizin  bir çok yerinde de kendini gösteriyor. Balık lokantaları, et lokantaları açılmaya başlandı. Seyir Terası’nda tesis yapılıyor. Karayolu üzerinde yeni yeni tesislerin açılmasıyla istihdam edilecek insan sayısı da artacak.

Kısacası, biz geldik gidiyoruz. Geriden bir kuşak geliyor. Onların geleceği için bu işi engellememiz tarihsel görevimizdir.

Bu çalışmalar yapılırken, herkesin siyasal kimliğini bir kenara bırakmasını istiyoruz. Siyasetle uğraşanların, kendi aralarındaki sürtüşmeleri bu çalışmalara katmamalarını bekliyoruz. Herkes, siyasal  mücadelesini kendi kulvarında yapsın. Biz, siyasal görüşü ne olursa olsun herkesle görüşürüz. Herkesin ayağına gidiyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz. Birbirleriyle konuşmayanlar konuşmayacaklarsa konuşmasınlar.  Ama, bu mücadeleye sekte vuracak işlere girişmesinler. Söylemek istediğimiz son söz ” Bugün birlik günüdür”.