GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR MUSTAFA AKAY

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  Adalet Yürüyüşü’nden sonra  son yaptığı hamle ile tekrar gündemi  değiştirdi.

İktidar ve ortağının İYİ Parti’nin önünü kesmek için yaptığı tüm manevraları güzel bir  hamle ile boşa çıkararak bir demokrasi örneği verdi. Aynen, İnönü’nün Demokrat Parti , Baykal’ın AKP için yaptığını yaparak. Demokrasiyi içselleştirmiş insanların yapması gerekeni  hayata geçirmiştir Kılıçdaroğlu ve ekibi. O nedenle kutlamaya değer bir harekettir.

Siyaset  satranç oyununa benzer. Bir strateji ve taktik işidir. Kılıçdaroğlu mat etmiştir karşısındakileri. Stratejisini iyi kurgulamış, taktiğini iyi göstermiştir.

Bundan sonra yapacağı partisinin adayını belirlerken çok dikkatli davranmasıdır. Yine, milletvekili adaylarını da iyi belirlemelidir. Adaylar, toplumda karşılığı olan, halkıyla iç içe yaşayan, telefonları 24 saat açık  kişilerden seçmelidir. Bunun için de adaylık başvurusu yapanların arasından aday seçme yerine yörelerinde katkı sağlayabilecek insanları bulup ortaya çıkarmalıdır.

Bunları da son hamlesi gibi gerçekleştirebilirse, iktidar uzak değildir. Elbette, parlamenter sisteme dönüş vaadini de sürekli gündemde tutmalıdır. Hatta ve hatta, cumhurbaşkanlığı  ve milletvekilliği kazanılıp iktidar olması halinde hemen anayasa değişikliğine giderek seçimleri yenileceğini de söylemelidir.