HAVADA YAĞMUR GÜNDEMDE YENİCE VARDI MUSTAFA AKAY

Pazar günü Yenice’miz tarihi günlerinden birisini yaşadı. Şeker Kanyonu’nda yapılacak HES’e karşı  Zonguldak, Bartın, Çaycuma, Devrek ve Karabük’ten gelen doğaseverler Yenicelilerle buluştular. Şeker Kanyonu’nda ve Seyir Terası’nda bu birliktelik uzun bir süre sürdü.

Gelenleri tek tek yazmaya kalksak başına çıkamayız.  Ahmet Öztürk ve Prof. Erdoğan Atmış hocamızla  birlikte gelen çevre dostlarına teşekkür boynumuzun borcu.

Atatürk Anıtı önünde buluşuldu önce. Sonra mahalline yani Şeker Kanyonu’na  gidildi. Burada bir insan zinciri oluşturuldu. Yeşil Vadi’nin sahibi Nizamettin Tom’un ikram ettiği çay ve kahveler soğuk ve yağmurlu bir havada saatlerce dışarıda kalanların içini ısıttı. Ardından,  açılış hazırlıkları sürdürülen Seyir Terası’na gidildi. Burada panele benzer bir etkinlik yapıldı. Salondu tıklım tıklım doluydu ve konuşmalar pür dikkat dinlendi.

Burada da belediyenin çay ve pasta ikramı vardı.  Konferans Salonu olarak düzenlenen bu salonun ilk konukları  Şeker’e kıyılmasın diyen çevre dostlarıydı. Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın kapılarını çevrecilere açtığı salon beğenildi.

Kısacası  havada yağmur, gündemde de Yenice vardı.