HIFZISSIHHA KURULU KARARINA TEPKİ VAR…

TÜRKİYE’de corona virüsü normalleşme adımları kapsamında 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle açılmasına karar verilen ve bu karar ile işyerlerini açan esnaflar Yenice Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu karar sonrası isyan bayrağı açtılar.

Esnaflar bu uygulamanın devam etmesi halinde iş yerlerini kapatacaklarını belirttiler.

İş yerlerini açarak, eleman ve malzemelerini alan esnaflar Hıfzıssıhha Kurulu’nun dükkan önlerine sandalye konulmasının yasaklanmasıyla birlikte isyan bayrağını açtılar. Alınan kararın yanlış olduğunu belirten esnaflar, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtiler.

Bir çok yerde içkili lokantaların açıldığını da belirten esnaflar, Yenice’de buna izin verilmemesine bir anlam veremediklerini belirttiler. Bu konuda gazetemize bilgi veren bir esnaf; “Karabük’te bizim gibi bu işi yapan iş yerleri açıldı. Ama, nedense Yenice’de bize iş yerlerimizi açamayacağımız söylendi. Zaten üç aydan beri kapalıyız. Ekonomimiz giderek daralıyor. Kiralarımız var. Elemanlarımız, başka yerlerde iş arayacaklarını söylüyorlar. Karabük’ün biz ilçesi değil miyiz? Karabük’ün kanunu farklı mı? Yoksa, Yenice’de mi kanunlar farklı uygulanıyor?” diyerek tepkilerini gösterdiler. Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu’da lokanta, kahvehane ve cafe işleten esnafların alınan bu karara tepki gösterdiklerini belirtti.