HUZUREVİ ve DOĞALGAZ BAŞKA BAHARA KALDI YENİCE HALK BANKASINI İSTİYOR

YENİCE’mize huzurevi açılması için kamuoyunda oluşan beklentinin boşa çıktığı görülüyor.
Huzurevi projesi ve doğalgaz olayının başka bahara kaldığı görülüyor. Binlerce imza toplanan doğalgaz konusunda Belediye Başkanı Zeki Çaylı’dan sonra Karabük Milletvekili M. Ali Şahin’de olumsuz görüş bildirdi.
Karabük Milletvekili M.Ali Şahin, yaptığı bir konuşmada “Yenice’de huzurevi açılmasını içime sindiremiyorum” dedi.
Karabük Milletvekili M.Ali Şahin, “Yeniceli evlatlar annelerine, babalarına bakmak zorundadırlar. Bizim örfümüz, inancımız bunu gerektirir. Bir de Türkiye genelinde bu yıl sadece üç huzurevi açabileceğiz. Onun için bakanlık programa almadı. Bakanlığın programa almamasına sevindim” şeklinde  görüş bildirerek, Yenice’de huzurevi açılamayacağını vurguladı.
Karabük Milletvekili M.Ali Şahin, doğalgaz konusunda da “İlk intiba Yenice’ye doğalgaz getirmek oldukça zor, çok masraflı. Çünkü, arazi çok engebeli. Dağıtmanın çok zor olduğu söyleniyor. Bir çözüm bulmaya çalışıyorum.” dedi.
Öte yandan, 2001 krizinde Halk Bankası şubesinin kapatılmasıyla zor duruma düşen Yenice esnafı, daha sonraki yıllarda şubenin tekrar açılması konusunda çaba içine girdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na yeni seçilen Cevdet Abaoğlu, bundan bir kaç yıl önce şubenin tekrar açılması için imza kampanyası açtı. Bu kampanya Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’de imza attı ve daha sonra bankanın açılacağı yönünde de beyanda bulunmuştu. Yenice’deki şube ile birlikte kapanan Eskipazar, Araç ve Mengen gibi ilçelerdeki şubeler yeniden açıldı. Yenice’de ise halen şubenin açılması için bir hareket gözlenmiyor.
Yenice’de iki Esnaf Kefalet Kooperatifiyle birlikte iki meslek odası ve çok sayıda orman kooperatifi bulunuyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na seçilen Cevdet Abaoğlu ve ekibinin bu konuda yeniden girişimler yapacakları sanılıyor.