İKİ BÖLÜME 40 ÖĞRENCİ ALINACAK

YENİCE Meslek Yüksekokulu’na açılacağı duyurulan ve YÖK tarafından reddedilen bölümlerle ilgili yaptığımız yayın sonrası oluşan kamuoyu baskılarından sonra, iki bölümün kitapçığa girdiği öğrenildi. Böylece bir yayınımız daha meyvesini vermiş oldu.

Bilindiği gibi, Yenice Meslek Yüksekokulu’nda mevcut İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünün yanında açılması planlanan Bilgisayar Programcılığı ve Raylı Sistemler Bölümleri, YÖK tarafından reddedilmiş, bunun duyulması üzerine de ilçemizde büyük bir kamuoyu oluşturulmuştu. Oluşan Kamuoyu baskılarından sonra, Karabük’e gelen Başbakan Binali Yıldırım YÖK Başkanını telefonla arayarak durumun düzeltilmesini istemişti.

Edinilen bilgiye göre, Yenice Meslek Yüksekokulu’na açılacak olan Bilgisayar Programcılığı ve Raylı Sistemler Mekina Teknolojileri Bölümleri ÖSYM Kitapçığına dahil edildi. Böylece, Yenice Meslek Yüksekokulu’na bu yıl İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümüne 50, Bilgisayar Programcılığı Bölümüne 20, Raylı Sistemler Makina Teknolojileri Bölümüne de 20 öğrenci olmak üzere toplam 90 öğrenci alınacak. Mevcutlarla birlikte Yenice Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrenci sayısı ilk kez 100’ü aşacak.