İSİMLER İSİMLER MUSTAFA AKAY

Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliklerinde alınan oylar partilerin genel oylarına yansımaz. Partilerin oylarına yansıyan ve yüzdesini ortaya çıkaran il genel meclisi üyelikleri seçimleridir. Çünkü, İl Genel Meclisleri, küçük bir yerel parlamentodur. Adım adım seçimlere gidilirken, il genel meclisi üyelikleriyle ilgili hiç bir bilgi yansımıyor, kamuoyuna. Belediye Başkan aday adayları ve muhtar adaylarından geçilmezken, il genel meclisi adaylarının esamesi okunmuyor.
Hafta içinde belediye başkan aday adaylıkları ile ilgili gelişme AKP ve CHP’de oldu. CHP’de Sabri Cebecik geniş bir katılımla yapılan toplantıda aday adaylığını açıkladı. Yine, İsmail Elemen Yortan’da CHP’den belediye başkan aday adayı olacağını kamuoyuna duyurdu. AKP’de ise Erdal Yirmibeş ve Vedat Akça’nın isimleri ön plana çıktı. Bu iki isim, Karabük’teki yerel gazetelerde gündeme taşındı. Her ne kadar Erdal Yirmibeş’in ağzından konuyla ilgili bir şeyler çıkmadıysa da birlikte hareket ettikleri belediye meclisi üyelerinin sanki ortak adayı imiş gibi görüntü yansıdı.
CHP’de ise ilginç bir gelişme yaşandı. CHP’de il genel meclisi üyeliği için Fahri Elieyioğlu’nun ismi ortaya atıldı. CHP’den daha önceki dönemlerde Şaban Karakaş  il genel meclisi  üyeliği için seçimlere katılmış ve hatırı sayılır bir oy almıştı. Şaban Karakaş, yeniden aday olur mu bilemiyoruz. Adaylığı düşünürse hak onundur. Fahri Elieyioğlu’nun kendisine  yapılan teklifi bu durumu da gözönünde tutarak değerlendirmesi gerekir diye düşünüyoruz.
AKP’nin mevcut üyelerle devam edip etmeyeceği de bilinmiyor. Ancak, bu partimizden Seyfettin Ylmaz ve Vedat Koymatoğlu’nun isimleri konuşuluyor.
Sosyal medya üzerinden verilen adaylık mesajlarının da artık daha somut ortaya çıkması  doğru olur. Yeni aday portreleri ortaya çıkarma çabasında olanlar da topluma ve partilerine karşı daha açık olmalıdırlar.
MHP, İYİ Parti ve SP’nin de bu aralar suskun ve hareketsiz oldukları gözleniyor.