KARABÜK BASINI MUSTAFA AKAY

Yeni bir il olmasına karşın, Karabük’te basın yaşamın her alanına etki ederek, sorunların duyurulmasında büyük pay sahibi olmaktadır. Karabük’ün en eski gazetesi Karabük Postası, Atatürkçü çizgisinden hiç ödün vermeden yoluna devam ederken, zaman içerisinde yeni refikler de elde etti…Köşesinde yaptığı yorumlarla sorunlara parmak basan Ahmet Gölbek  yönetimindeki Bölgenin Sesi, Batı Karadeniz , Haber, Karabük Meydan, Farklı Gazete, Karabük’ün Sesi günlük yayınlarıyla her soruna parmak basarak sesimizi dünyaya duyuruyorlar. İsmail Akça, Semiha Karaoğlu, Mehmet Aşar, Sadık Arslan, Nurettin Acar, Metin Kaya, Okan Küçük, Ali Aşar Yenice’mizin her sorununda da yanımızda yer alıyorlar.
Karabük, internet gazeteciliğinde de son yıllarda büyük atak yaparak etkili ve kaliteli gazetecilik örneği veriyorlar. Karabük Net Haber, Karabük Gündem, Karabük Burada, Ajans Karabük, Karabük Biz Haber,  Gaste Karabük, 3 Nisan sayabileceğimiz belli başlı internet sitelerimiz. Keskin kalemi ve zekasıyla Ergün Başkaya,analizleriyle dikkat çeken Semih Gülen, siyaseti harmanlayan İlhan Alpboğa, her gün kentin nabzını tutarak “abisinin nettin” diye soran Hakan Tuçer, bin bir zorlukla Batı TV’yi yaşatmaya çalışan ve kentin sorunlarını bir oya gibi işleyip, kamuoyuna ulaştıran Atilla Karaaslan, genç isim Okan Şimşek bilgi, birikim ve deneyimlerini Karabük için kullanılan isimler.
Sesimizi ulusala taşıyan Yasin Erdem ve Bülent Diktepe de her olayda anında biterek bir koşuşturmayla görevini yapmaya çabalayan genç arkadaşlarımız. Yenice’nin HES sorununda Yasin Erdem ve Bülent Diktepe’nin şakır şakır yağan yağmur altında görev yapmaları unutulamaz.
Karabük’ün uydudaki televizyonu BRTV’nin de zorluklar içinde sesimiz olmaya çabalamasını göz ardı edemeyiz. Mehmet Çetinkaya, Osman Çetinkaya, Nazan Yılmaz, Zafer Acar, Olcay Ulusoy bu bölge için gecelerini gündüzlerine katarak çalışan arkadaşlarımız.
Karabük Basınına teşekkür borcumuz var. Bu borç kolay kolay ödenmez. Yeniceliler, Karabük Basınının ne zorluklar altında çalıştığını bilmeli ve  yeri geldiğinde görevlerini yapmalıdırlar.
Yenice’deki basın organlarıyla ilgili değerlendirmemizi de sonra yapacağız.