KARALAMA MUSTAFA AKAY

Bu köşede yazdığımız yazılarda mümkün olduğunca siyasete girmiyoruz ve hiç bir siyasiye karşı tavır almıyoruz. Yenice’nin sorunlarına kısa kısa değinerek yol gösterme düşüncesini taşıdığımız için böyle bir tutum takınıyoruz.

Gerekirse ilçemizdeki tüm siyasi partilere önerilerde bulunabiliyoruz. Buna da bir Yeniceli olarak hakkımız olduğuna inanıyoruz.

Kurban Bayramı’nda bir ilçe başkanımızın bizim de içinde bulunduğumuz YENİCE PLATFORMU ile ilgili ifadelerine kırıldığımızı belirtmek istiyoruz. Gerçi, buna platform adına geniş bir açıklama yaptık. Kısacası, ilçemizdeki siyasilerden  gerginlik yaratacak açıklamalardan kaçınmalarını dileriz.

Siyasilerin  kendi aralarındaki sürtüşmeye ilgisi olmayanları da katmaları üzücüdür.

Kurban Bayramındaki konuşmada  Karabük ve Yenice Belediye Başkanlarına, MHP İlçe yönetimine, CHP’li belediye meclis üyelerine de sataşma yapıldığı da  geniş bir toplum kesiminde konuşulmakta ve yorumlar yapılmaktadır. İlgililerinin bu ifadelere elbette yanıtları olacaktır. Onlar, eğer yanıt vereceklerse, gerginliği tırmandırmayacak bir tavır takınmalıdırlar.

Siyasiler arasında eleştiri demokrasinin olağan kurallarındandır. Ancak, karalama demokrasiye uymaz ve işi mahalle kavgasına çevirir. Siyasiler söylemlerine çok dikkat etmelidirler.