ODA BAŞKANI ÇAKIL BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

YENİCE Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Çakıl, hafta sonu yaşanan kazadan sonra bir basın açımlaması yaptı. Çakıl, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;
“Sevgili Meslektaşlarım
İçinde bulunduğumuz mevsimin kış ayları olması sebebi ile ilçemize kar yağmamış olsa da yağmur nedeni ile orman ve karayollarımız nemli ve ıslak. Bu da bizim şoför esnafı arkadaşlarımızın her zaman, her an dikkatli ve uyanık olmasını gerektiriyor. Ülkemizin ve dünyanın yükü, yolcusu bizlere emanet edildiği gibi, sağ salim yükümüzü sahibine, yolcumuzu ise gitmek istedikleri yere ve ailelerine kavuşturmak asli bir görevimizdir.
Bu sebeplerden dolayı şoför esnafı daha dikkatli olmak zorunda. Uzun yollarda yükünü ve yolcusunu taşıyan şoför esnafı arkadaşlarım yorulduğunuzda dinlenin, uykunuz geldiğinde uyuyun. Yolunuz buzlu ve karlı ise çok daha dikkatli ve tedbirli olun. Son zamanlarda meydana gelen istenmeyen acı olaylar hepimizi, ilçemizi, ülkemizi derinden fazlasıyla üzmüştür. Bir daha böyle olayların tekrarının olmamasını yüce Allahtan diliyorum. Meydana gelen kaza bizlerin ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini gözler önünü seriyor. Kaza sonucu vefat eden şoför arkadaşımız ve orman işçisi arkadaşımıza Allahtan rahmet geride bıraktıklarına sabırlar diliyorum.
Her yıl milyonlarca kâr açıklayan Orman Bölge Müdürlüğü Orman işletme Müdürlükleri ve Orman Kooperatiflerinin ormanlarda çalışan orman işçilerinin haberleşmelerini sağlamak için ormanlarımızın yüksek tepelerine telefonların çekmesi ile ilgili çalışmaları başlatmalarını, telefon şirketleri ile görüşerek baz istasyonlarının kurulmasını sağlamalarını ve Orman İşletmeleri’mizin orman yollarlında bakım onarım ve genişletme çalışması yapılmasını ilçemiz adına ve orman çalışanları adına istenmekteyim. Bu konu hakkında bölge milletvekillerimize ve siyasi parti temsilcilerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. İlçemizde bir daha bu olayların yaşanmaması için bir an önce gündeme alınmasını istiyor ve talep ediyoruz. Bizlere de bu konu hakkında görev düşerse Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya her zaman hazırız. Çünkü yapacağımız ve yapmamız gereken her şey ilçemiz için.
İlçemizin en büyük gelir kaynağı olan orman kış işi çalışma sezonu başlayacak. Bundan sonra şoför esnafının çalışma hayatında hiç kimsenin burnun dahi kanamamasını, kazasız belasız bir çalışma hayatını yüce Allah’tan niyaz ederim. Çünkü; Türk Şoförü En Asil Duygunun İnsanıdır.
Ülkemizde ve ilçemizde ilk ve orta dereceli okulların ikinci döneminin başlaması nedeni ile tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin başarılı bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmelerini, servis taşımacılığı faaliyetinde bulunan araç sahiplerimize de kazasız belasız bir çalışma dönemi dilerim.”