OSMAN MISIRLI’YI YİTİRDİK

İLÇEMİZ  Eski Belediye Başkanlarından Osman Mısırlı dün tedavi gördüğü Karabük  Medikar Hastanesi’nde yaşama gözlerini yumdu.
1953 doğumlu olan  Osman Mısırlı,  önceki dönemlerde beyin rahatsızlığı geçirmiş ve bir kaç kez ameliyat olmuştu. İlçemizin ilk mali müşavirlerinden olan Osman Mısırlı, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademesi’ni bitirdikten sonra iş yaşamına TKİ Genel Müdürlüğü’nde başlamıştı. SSK Genel Müdürlüğü ve  DÇ Genel Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra 1980’li yıllarda ilçemizde Mali Müşavirlik Bürosu açtı.
12Eylül sonrası demokrasiye yeniden geçildiği süreçte Karabük’te ANAP kurucuları arasında yer alarak siyaste atıldı. 26 Mart 1984 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Yenice Belediye Başkanlığına seçilen Mısırlı 1989 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 1989 yılında ANAP  İlçe Başkanlığına getirildi. Bu görevini de 1997 yılına kadar yürüttü.
Osman Mısırlı, Serbest Mimar Neşe Mısırlı ile  evlendi. Bu evlilikten  Neslihan ve Mehmet Gökhan isimli iki çocuğu oldu. Osman  Mısırlı’nın büyük bir olasılıkla bugün öğleyin defnedilmesi bekleniyor.