“ŞEKER KANYONUNA HES YAPMAK DOĞA KIYIMIDIR…”

MERKEZİ İstanbul’da bulunan, Karabük Yenice Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Akay, Yenice’nin Şeker Kanyonu mevkiinde yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali’nin bir doğa kıyımı olacağını ve bu kıyımdan mutlaka geri dönülmesi gerektiğini belirtti.
Yazılı bir açıklama yapan, Karabük Yenice kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Akay şöyle dedi:
“Bizler İstanbul’da yaşayan Yeniceliler olarak, Karabük Yenice Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında, bir yandan İstanbul’da hemşehrilerimiz arasında dayanışma sağlarken, bir yandan da ilçemiz ve köylerinin sorunlarına karşı her zaman duyarlıyız. Son günlerde, şirin ilçemiz Yenice’mizin doğa harikası Şeker Kanyonu’na Hidro Elektrik Santralı(HES) yapılacağını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda Yenice halkının ve sivil toplum kuruluşlarının başlatmış oldukları, HES karşısı mücadeleye bizlerde destek veriyoruz.
Biz her ne kadar Yenice dışında yaşasakta, gönlümüz, ruhumuz hep Yenice’dedir. Yenice’ye geldiğimizde ilk nefes aldığımız, doğal güzelliğine hayran kaldığımız ve getirdiğimiz misafirlerimizi gururla gezdirdiğimiz Şeker Kanyonu’na HES yapmak doğa kıyımıdır. Yenice halkının ve sivil toplum kuruluşlarının HES’e karşı başlatmış oldukları mücadelenin yanında olduğumuzu ve her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna saygı ile belirtiyoruz.