ŞEKER KANYONU’NA YAPILACAK HES’İ PROTESTO ETTİ

GAZETECİ arkadaşımız Dilek Kocabaş’ın twitter üzerinden yazışarak ilçemize gelmeye ikna ettiği doğa dostu sanatçı Haluk Levent dün ilçemize geldi.

Saat 11.30 sularında ilçemize gelen ROCK  müzik şarkıcısı Haluk Levent önce Seyir Terası’na geldi. Burada  Gazeteci arkadaşımız Dilek Kocabaş ve Yenice Platformu üyeleri ile bir süre sohbet eden  Levent, Yenice’nin doğasına hayran kaldı. Akşam Karabük’te vereceği konser için Karabük’e gelen sanatçı, Yenice’de böyle bir eyleme destek vermesi gerektiğini düşünerek, bura geldiğini belirtti. Saat 13.00 sularında da Şeker Kanyonu’na gelen sanatçı Hulak Levent’i burada Yeniceliler ve doğa severler karşıladı.

Şeker Kanyonu’na geldiğinde bir süre doğayi izleyen sanatçı,  dünyadaki tür çeşitliliğinin en fazla olduğu 100 ormandan biri olan Yenice ormanlarındaki doğa ve macera tutkunlarının uğrak yeri Şeker Kanyonu’ndaki Şimşir Deresi’ne yapılması planlanan HES inşaatına karşı çıttığını belirtti. Yenice Platformu Başkanı Mustafa Akay‘dan aldığı bilgiden sonra burada gazetecilere  açıklama yapan Haluk Levent, “HES’lerin özellikle ülkenin çok önemli turizm geliri olabilecek ya da insanların geçimini sağladığı, çocuklarını üniversitelerde okutup, o ırmaktan, o ottan beslendiği, ailelerin olduğu bölgelerde, doğanın en güzel yerlerine kurulmasını ben anlayamıyorum. Buraya, bu cennet vadiye bu nedenle geldim. Yenice halkıyla dayanışmaya geldim. Biz bu HES’lere karşıyız. Kurulabilecek yerler vardır. Doğayı tahrip etmeden, doğayı yaralamadan yapılacak bölgeler de var. Ama işletmelerin, işletmecilerin bazen işine geliyor. ‘Çok kolay yoldan birazcık daha kar ederiz’ diyorlar. Ama biz Yenice halkıyla beraberiz, yanındayız ve biz burada HES istemiyoruz” dedi.