SIFIR ATIK MUSTAFA AKAY

Bir süre önce ortaya atılan “Sıfır Atık ”  Projesini önemsiyor ve destekliyoruz.  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ıneşi Emine Erdoğan’ın bu konuya gösterdiği hassasiyeti de takdir ediyoruz.
Bu bağlamda, okullarımızda yapılan cılız çalışmaları da izliyoruz. Okullar kendi olanakları çerçevesinde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ancak, bunun da yeterli olmadığını gözlemliyoruz. Yapılan bu çalışmalarla ilgili öğrencilerle yaptığımız konuşmalarda, konunun iyi anlatılmadığını  görüyoruz. Okullarımızda öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz, öğrencilere bu konunun neden önemli olduğunu sık sık anlatmaları ve onları bilinç sahibi yapmalarının da büyük yararı olacaktır.
Ayrıca, bu konuda mülki ve yerel yönetimlerin de sınıfta kaldığını üzülerek izlemekteyiz. Sıfır Atık Projesi, kimilerine küçük gibi gelebilir. Ancak,özü itibariyle değerli bir projedir. Resmi kurumlara ve okullara bir kaç atık kutusu koymakla bu iş başarıya ulaşamaz. İşin özünü insanlara anlatmak ve bir farkındalık yaratmak gereklidir.
Mülki ve yerel yönetimler neden bu onuda konferanslar düzenlemezler? Neden kaymakam çıkıp bu işin önemini insanlara anlatmaz? Belediye Başkanı bu  konu önemlidir diyerek halkına bir şeyler söylemez?
Bu işler ciddi işlerdir. Batı, bu işleri ciddiye aldığı için başarılı oluyor. Biz ise ne yazık ki,  geçiştirmek için  “olsun” diyenlerdenis.
Bu şehrin yöneticilerine ,bu işe ciddi bir şekilde sarılma çağrısında bulunuyoruz. Umarız, dikkate alırlar.