SİYASETİNİZ BATSIN MUSTAFA AKAY

Türkiye’de siyaset hiçbir dönemde bugünkü gibi ayaklar altına alınmamıştı. Ne yazık ki, siyaset kurumu yerlerde sürünüyor. Sanki kin ve intikam üzerine bir film çevriliyor ve aktörleri ağızlarına gelen küfürleri savurup duruyorlar.
Birbirlerine sert eleştiriler getirirken üsluplarını bozmayan, nazik siyasetçilerin yerini şimdi sokak çocukları gibi kavga eden; nobran, saygısız, kültürsüz, kaba, sonradan görmüş tipler aldı.
Tüm bunlar Türkiye’nin giderek gerilediğini, kötüye gittiğini, demokrasiden uzaklaştığını gösteriyor.
Kazanmak için her şeyi mubah sayanlar ülkenin genleriyle oynamaktan da çekinmiyorlar.
Dün, seçimleri alabilmek için terör örgütü liderinin mektuplarını okutturup, kardeşini televizyonlara çıkardıklarına benzer bir uygulamayı bugünlerde de sahneye koymaya çalışıyorlar.
Dün, teröristler tarafından konvoyunun önü teröristler tarafından kesilen ve ölümden dönen, Çubuk’ta alçak bir saldırıya uğrayan, tazminat davalarıyla susturulmak istenen; ülkenin kurucu partisinin genel başkanı şimdi de ahı gitmiş vahi kalmış bir mafya bozuntusu tarafından tehdit ediliyor. Ve ne yazık ki; bu tehdit bir başka siyasi parti lideri tarafından benimseniyor.
Bu gidiş iyi bir gidiş değildir. Ülkeyi yönetenler, akıllarını başlarına almazlarsa; bu tehditler bir zaman sonra kendilerine yöneleceklerdir. Bu tür davranışlara sessiz kalanlar, gün gelince dımdızlak ortada kalacaklardır,
Son söz; CHP tehditlere boyun eğecek bir parti değildir. Kurucu genel başkanı idamı istendiği savaş ortamında mücadelesini yarım bırakmamıştır. İkinci genel başkanı saldırılara uğramıştır. Üçüncü genel başkanı öldürülmek istenmiştir. Hiç birisi de ölüm korkusu içine girip, pes etmemişlerdir. CHP’nin son genel başkanı da pusacak değildir. Hele hele CHP tabanı bu tür eşkıyalıklara pabuç bırakacak kadar ödlek değildir.
Gün ola harman ola…