TEKİRDAĞ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU

1995-1998 yıllarında ilçemizde Kaymakam olarak görev yapan ve tayin olduğunda Yenice Belediyesi’nin aldığı karar ile Fahri Hemşehrilik ünvanı verilen, dönemin Başbakanı Bülent Ecevitin başbakanlığı sırasında Ordu’nun Mesudiye İlçesinde hayata geçirilen KÖY KENT Projesinin mimari olan, daha sonraki yıllarda Başmüfettiş olarak görev yapan ve 44 aydan beri de Tekirdağ Belediyesi bünyesindeki TEKSİ’de Genel Müdürlük görevini yürüten, Dr. Şafak Başa, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den Tekirdağ Büyük Şehir Belediye Başkan aday adaylığı için bu görevinden istifa etti.

Dr. Şafak Başa, ilçemizde görev yaptığı üç yıl içinde, başarılı çalışmalara imza atmış ve adını unutulmayan Kaymakamlar arasında yazdırmıştı.

TESKİ’DE VEDA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Dr. Şafak Başa’nın Tekirdağ Belediyesi’ndeki istifasının ardından TESKİ Genel Müdürlüğü Ana Hizmet Binasında düzenlenen törene Genel Müdür Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz, İ. Feyzi Ünal ve Turhan Toprak, Yönetim Kurulu Üyesi A.Soner Ergin ve TESKİ personeli katıldı.

Dr.Şafak Başa; “44 ay boyunca TESKİ’de görev yaptım. Tüm TESKİ emekçileri ile çok güzel hizmetlerde bulunduk. Bugüne kadar tüm TESKİ yatırımları Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın önderliğinde yapıldı. Başkanımızın talimat, görüş ve önerileri bizim için yol gösterici oldu. Bugüne kadar TESKİ ve şahsıma gösterdiği destek ve güven için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin yatırımlarını haberlerine konu ederek Kurumumuza destek sağlayan basın mensuplarına, işbirliği yaptığımız tüm sivil toplum örgütlerine, beraber işbirliği içinde çalıştığımız kamu kurum ve kuruluşlarına ve tüm TESKİ personeline teşekkür ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum, sizler de hakkınızı helal ediniz.” dedi.

Ardından Dr.Şafak Başa törene katılan tüm personelle tek tek vedalaştı.

Şafak Başa Kimdir
1969 yılında Lüleburgaz’da doğdu. 1990’da İstanbul Üniversitesi, SBF, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1992’de ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce hazırlık programını tamamladı. 1993-1994 yılları arasında İngiltere’de yabancı dil eğitimi ve kamu yönetimine yönelik kurslar aldı. 

Yurda döndükten sonra çeşitli ilçelerde kaymakam vekillikleri ile Karabük-Yenice (1995-1998) ve Ordu-Mesudiye (1998-2002) İlçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. Yenice ve Mesudiye Belediyelerinin aldığı kararlarla her iki ilçenin fahri hemşerisi ilan edildi. Mesudiye Kaymakamlığı görevini yürütürken dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından örnek bir köykent projesinin hazırlanması ve uygulanmasıyla görevlendirildi.