TOPRAĞA DÖNMEK MUSTAFA AKAY

Dün, Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda önemli bir etkinlik yapıldı. Ihlamur  balı ile ilgili olarak İlçe Tarım Müdürlüğü’nün  bu etkinliği her ürlü övgüye değer.

Bir süre önce Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Murat Alan’ın ortaya attığı ve üzerinde çalıştığı ıhlamur bahçeleri haberinden sonra dün yapılan etkinlik de ilçemizin geleceği açısından bize umut verdi.

Tarım Müdürlüğü nün Hacettepe Üniversitesi ile işbirliğine giderek, düzenlediği konferansa, arıcıların katılması da olayın bir başka güzel yanıydı. Bu vesile ile toplantıyı düzenleyen Tarım Müdürlüğü yetkililerine, Ankara’dan kalkıp ilçemize gelerek halkımızı bilgilendiren Prof. Dr. Kadriye Sorkun’a, Doç.Dr. Aslı  Özkırım’a, Araştırma Görevlileri Çiğdem Özenirler ve Deniz Canlı’ya teşekkür etmeliyiz. Yine,  İl Tarım Müdürü  Mustafa Şahin ile  bu çalışmalara katkı veren Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katkıları da kayda değer diye düşünüyoruz.

Artık, dairelerde oturma yerine tarlaya, ahıra gitmeli Tarım Müdürlüğü elemanları. Bu son çalışma ile bunun başladığının işaretlerini aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu tür çabaların artarak sürmesini diliyoruz. Veteriner Hekim Cengiz Şeker’in, “Yenice balı Anzer balından daha değerlidir” iddiasını  bu tür çalışmalarla gerçeğe dönüştürebiliriz.

Hacettepe Üniversitesi’nden gelen bilim insanlarının “ Siz, cennette yaşıyorsunuz,  Yenice bir dünya cenneti” ifadeleri  bize Şeker’de yapılacak HES konusunda ne kadar duyarlı olmamız gerekliliğinin zorunluluğunu da ortaya koyuyor.