UÇAĞIMIZ HİBE MUSTAFA AKAY

Artık dünyaya biraz daha caka satabileceğiz. Çünkü, 500 milyon dolarlık bir uçağımız oldu. Bazı şer odakları uçak satın alındı deseler de, uçağımız hibe… Uçağın hibe olduğunu dünya liderimiz kendi ağzıyla söyledi. Bu uçağın değeri doların bugünkü kuruna göre tam 3 katrilyon 150 trilyon lira. Büyük bir para yani…

Ülke ekonomisinin yokuş aşağıya gittiği bir dönemde, tasarruftan bahseden büyüklerimiz   bu uçağın masraflarımızı artıracağını herhalde bilirler… Bilirler de neden böyle yaparlar bilinmez.

Kısacası, kemer sıkma döneminde devlet kemer sıkarak yurttaşa örnek olacağına, savurganlık liginde gezinerek cari açığı artırmak alimliğin bir göstergesi olsa gerek.

BİR GAZETE HABERİ

Şu gazete haberi  okurlara bir şeyler anlatır sanırım.

Pakistan’ın çiçeği burnunda başbakanı İmran Khan, “Ulusun varlığı sahibine verilecek” sloganıyla girdiği seçimlerden geçen ay zaferle ayrılmıştı. Khan’ın bu yaklaşımın ilk meyvesi bugün ortaya çıktı… Ekonomik olarak zor günler yaşayan Pakistan’da kemer sıkma politikaları kapsamında, Khan devlete ait yaklaşık 100 otomobili satışa çıkardı”.

Bu haberi yorumsuz aktardık. İsteyen istediği yorumu yapsın.