VALİ ÇEBER MUSTAFA AKAY

Valilliği süresince toplumla iyi ilişkiler kurmayı başaran Vali Kemal Çeber, Rize’ye tayin oldu. Karabük’e geleli çok fazla olmamıştı. Kısa süre içinde  kendisini sevdirdi. Her ne kadar kendisini buraya atayanlara yakın bir tutum izlese de  biz bunu bir yandaşlık olarak nitelemekten kaçınırız.

Yenice Platformu olarak görev yapan arkadaşlarla birlikte kendisini ziyaret ettiğimizde, bizleri dinledi ve yapacağımız çalışmalar konusunda  ilgili birimlere yardımcı olunması talimatını verdi.  Mahalli İdareler Müdürü Engin Eren’i de görevlendirerek, yazışmalarda ve izlenecek yol konusunda gerekenin yapılmasını sağladı. Eren’e, yapılan çalışmalarla ilgili de kendisini sürekli bilgilendirmesini söyledi.

Demokrat bir tavır takındı Yenice Platformu’na…. Hatta, verilen HES mücadelesinin haklı olduğuna ilişkin bir tavır takındı. Davranışlarıyla, çevreci bir vali portresi çizdi. Şeker Kanyonu’na ilgisi de fazlaydı. Zaman zaman hiç kimseye haber vermeden, korumalarını almadan Şeker Kanyonu’na geldi, oksijenini soludu. Gösterişe kaçmadan.

İlk valimiz Cemal Ayman gibi, rahmetli Cemalettin Sevim gibi, Can Direkçi gibi babacan bir vali fotoğrafı koydu ortaya.

Vali Kemal Çeper’in tayini Karabük için bir kayıptır. Dileriz,Rize Valililiği O’nun için hayırlı olur ve hizmetlerini oradaki insanlarımız için sürdürür. Biz, kolay kolay bir bürokratın ardından yazı yazmayı sevmeyiz. Çeper, için bunu seve seve yaptığımı belirtmek isteriz. Kendisine ve ailesine yaşamlarında başarılar ve mutluluklar dileriz.