YENİCE SEVERLER GÖREVE MUSTAFA AKAY

Bundan yaklaşık bir yıl önce Şeker’e yapılacak HES’le ilgili mücadele başlatıldı. Konunun önemini anlatacak çalışmalar yapıldı, gösterilerde bulunuldu. VE olay tüm dünyaya duyuruldu.Bu olaya dikkat çekilirken, Yenice’mizin tanıtımı da yapıldı.
Olayın tarafı olan iki muhtarlığımız adına dava açıldı. Yazıköy Muhtarı İlhan Kahveci ve Tir  Muhtarı merhum Niyazi Çenesiz sorunlarına sahip çıktılar. İki dava açıldı Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi’nde… Şimdi, yeni bir aşamaya gelindi. İzlenen yol olumlu bir  çizgide ilerliyor. Bölge İdare Mahkemesi, bölgede keşif yapılması kararını aldı. Bölgede keşif yapılacak şimdi bilim insanları tarafından. Bunun için de ekonomik güce ihtiyaç olacak.
Yenice Platformu, olayı bu aşamaya getirinceye kadar çok sıkıntı çekti. Bu süreç içerisinde çalışmalara  ekonomik katkı verenler oldu. Ancak, şimdi biraz  daha katkıya ihtiyaç var. Yenice’nin sahiplerine, Yenice’nin sahibi olmaya taliplilere, bu toprağın nimetlerinden yararlananlara ve Yenice’yi sevenlere iş düşüyor.
Bugünden tezi yok kolları sıvamalıyız.  Allah’ın bize bahşettiği bu güzelliği korumak için elleri ceplere atmalıyız.  Birlik dediğin böyle günlerde belli olur. Birliğimizi gösterelim ve hep birlikte başlattığımız bu mücadeleyi birlikte zafere ulaştıralım.
Yenice severler haydi göreve….