19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

YENİCE Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Çaylı mesajında şu ifadelere yer verdi; “19 Mayıs 1919’da Türk istiklal mücadelesinin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı, Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gündür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir.
19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti için önemli dönüm noktalarından biridir. Her şeyin bittiğini zannedenlere karşı, tüm yokluk ve yoksunluklara rağmen, azim, iman ve heyecanla makûs talihini yenmek kararlılığını tüm dünyaya duyurduğu önemli ve tarihi bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere emanet edilen bu önemli günün gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur. Geleceğimizin teminatı gençliğimizin, öncelikle kendisine emanet edilen bu vatanı, sonsuza dek koruyacağına ve daha da ileriye taşıyacağına inancımız tamdır.
Bu duygularla geleceğimizin umudu gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bizlere bu güzel vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum.”