İLÇEMİZDE DÜZENLENEN ETKİNLİKLE ANILDI

ESKİ Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 7. yıldönümünde ilçemizde de düzenlenen bir törenle anıldı.
Anadolu Gençlik Derneği tarafından Orman İşletmesi Salonu’nda 234 Şubat Cuma günü saat 20.00’da düzenlenen etkinliğe AKP İlçe Başkanı Yılmaz Kırık, CHP İlçe Başkanı Orhan Karakaş, SP İlçe Başkanı Hüseyin Acar, İyi Parti İlçe Başkanı Binnaz Kelez, Esnaf Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu, Emekliler Derneği İlçe Başkanı Nuri Uzunkara, Yenice Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Onur, Güney Bir Kooperatifi Başkanı Kal Çenesiz ve çok sayıda misafir katıldı.
Yenice Anadolu Gençlik Derneği Başkanı İsmail Kirenli konuşmasında ERBAKAN’ı anmak yeterli değil, onu anlamak gerektiğini, Hansın anladığını, Conilerin anladığını bizimde anlamamız gerektiğini belirtti. Misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Erbakan’ı anma etkinliğine konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Tarihçi-Yazar Ekrem ŞAMA’da Erbakan’ın siyasi yönünden ziyade bilim adamı yönünü anlamamız gerektiğini, onun kurmuş olduğu Gümüş Motor Fabrikasını, Devrim Arabalarının yapılışını ve Ağır Sanayi Hamlesi ile 200 fabrikanın temellerinin atıldığını, bunlardan 100 e yakınının tamamlandığını, Aselsan’ın kuruluşunu, havuz sisteminin niçin kurulduğunu anlattı ve bunların tekrar yapılmasının tercih değil zaruret olduğunu ifade etti. Program, ŞAMA’nın kitaplarını imzalamasıyla tamamlandı.