ADAYLAR, SEÇİMLER MUSTAFA AKAY

Türkiye tam anlamıyla bir seçim yorgunu ülke haline geldi. Dile kolay, 8 yılda tam 7 seçim yaptı.

Bu ülkede yoksulluğu yönetenlerin seçimleri götürmede de başarılı oldukları görülüyor.

Şimdi  de  kulislerde yerel seçimlerin öne çekilmesi  tartışılmaya başlandı.

Seçimler zamanında yapılsa bile 4-5 ay sonra seçim atmosferine girilecek. Peki, ilçemizde partilerin aday durumları ne aşamada?

Geçenlerde, AKP, CHP, SP ve İYİ Parti adayları ile ilgili bir değerlendirmede bulunmuştuk. Bu değerlendirmeye bazı itirazlar geldi. Örneğin, AKP’den ihraç edilen Zeki Çaylı’nın İYİ Parti adayı olabileceğine ilişkin konuşulanları yazmıştık. Buna başkanın yakın çevresinden “kesinlikle olmayacak” tepkisi verildi. Zeki Çaylı’nın İYİ Parti’den aday olmasının binde bir bile olasılığı yok değerlendirilmesi yapıldı.

AKP adayları ile ilgili de görüşler ileri sürüldü. Bu görüşlere göre, AKP’den Murat Kocaman adının da adaylar arasında anılması gerekiyor.

MHP ile ilgili değerlendirme yapmamıştık. Konuşulanlar kulağımıza gelmediği için bir şeyler yazamamıştık. Elbette, MHP içinde de çok değerli isimler bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Sedat Çakıl. Aynı zamanda meslek odalarında görevleri bulunan Sedat Çakıl’ın MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak bu anlamda adının önümüzdeki süreçte konuşulabileceği belirtildi.