YENİ BİR SEÇİM KAPIDA MUSTAFA AKAY

Bir seçimi geride bıraktık. İlçemizde  sakin ve kırıcı olmayan bir seçim geçirdik. Üzücü hiç bir şeyin yaşanmaması sevindiricidir.

Şimdi yeni bir seçime yelken açıyoruz. Erkene alınmazsa  4 ay sonra yerel seçim heyecanı başlayacak.

Partiler o nedenle yeniden hareketlenecek.

Adaylar, aday adayları ortaya çıkacak.

Ancak, seçimde başarılı olmak isteyen partiler şimdiden adaylarını ortaya çıkarmalıdır.

İktidar partisi AKP’den Yılmaz Kırık, Sertaç Karakaş, İsmail Kökçü, Nail Ayan, Coşkun Güven, Rifat Koca’nın adaylıkları şimdiden konuşulmaya başlandı.

Saadet Partisi’nin adayı ise büyük bir olasılıkla ilçemiz siyasetine sempatiyi getiren İsmail Kirenli olacaktır.

Ülkemizin yedi aylık partisi İYİ Parti’den de Mehmet  Turgut’la  AKP’den ihraç edilen Zeki Çaylı’nın isimleri konuşuluyor.

CHP’de de bir sürü aday  adayı bulunuyor. Mehmet Aydınlı, Rahmi Çanakçı, İbrahim Çaylı ve Sabri Cebecik aday adaylıklarını daha önceden açıklamışlardı. Her ne kadar aday olmadığını söylese de Sabri Özgün’ün adı  adaylar arasında geçiyor.

Bu partimizin ilginç bir özelliği var. Adayını hep sona bırakıyor ve seçime yakın bir süre açıklıyor. Bu da adayın  kendisini tanıtma ve çalışma yapmasını olumsuz etkiliyor.

Özellikle, CHP adayını bir an önce açıklayarak çalışma olanağı vermelidir. Adayı açıklamak için erken değildir. Geç bile kalınmaktadır. Adayın açıklanmasının geciktiği her gün parti aleyhine işliyor.

CHP, Yenice’de seçimi alabilir mi?

Elbette alabilir.

Onun için kollar şimdiden sıvanmalıdır.