“AKP HES Diyor Akan Sular Duruyor”

SAADET Partisi Yenice İlçe Teşkilatı Şeker’e yapılacak HES’e karşı olduklarını belirterek; “AKP HES diyor, akan sular duruyor” denildi.
Saadet Partisi İlçe Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi; “İlçemiz Şeker Kamyonu’na yapılması düşünülen HES projesi çok fazla elektrik enerjisi üretilmesine imkan tanımayacağı gibi, buradaki güzelliği de yok edecektir. Ayrıca ekolojik dengeyi bozacak, iklimi değiştirecek, Yenice’mizin turizm ayağı olan Şeker Kamyonu’na da zarar verecektir. Bir atasözümüzde de belirtildiği gibi, ‘Attığın taş, ürküttüğün kuşa değmiyorsa taşa da yazık olur, kuşa da yazık olur.’
Onun için HES ile üreteceğimiz elektrik bozduğumuz doğaya, ekolojik dengeye ve turizme değmeli, yoksa doğamızı da turizmimizi de yok ederiz.
Bu nedenlerden dolayı biz HES’e, projesine karşı değiliz, ama yerine karşıyız. Yapılacaksa Filyos Çayı üzerine istediğiniz kadar HES yapın, ama doğayı bozmayın.
Ayrıca bize istihdam sağlanacaksa, HES ile değil, Yenice’mize Orman ürünlerinin işlenebileceği (sunta, MDF, laminant… vs) enaz 300 kişinin çalışabileceği bir fabrika kurulmasını öneriyoruz ve istiyoruz.
Bu konuda laf değil icraat istiyoruz.”