KARÜNDER KADIN KOMİSYONU’NDAN ŞEKER’E HES TEPKİSİ

KARABÜK Üniversitesi Yaptırma Yaşatma ve Turizmi Gelişterme Derneği KARÜNDER’in Kadan Komisyonu Üyeleri pazar günü Şeker ve Seyir Terası’nda yanyana gelerek “Şeker’de HES’e Hayır” dediler.
Ihlamur Seyir Terasında kahvaltıda buluşan KARÜNDER Kadın Komisyonu Üyeleri Yenice’ nin muhteşem yeşilliğine şahitlik ederek ‘’Yenice Şeker Kanyonuna ‘’yapılması planlanan HES Projesine karşı olduklarını dile getirdi.
Toplam uzunluğu 6,5 km olan ve doğa severlerin sıklıkla kucaklaştığı yer olan Şeker Kanyonu bu özelliği ile Karabük’ün Doğa Turizmine ciddi bir katkı sağladığını ifade eden Kadın Kolları;
Yenice İlçemiz yeşilliği ve doğal güzelliği ile Ülkemizin ve Karabük’ümüzün sayılı güzelliklerinden. Yenice ilçemizde yer alan ve adeta kartpostal güzelliği ile ziyaretçilerini karşılayan ‘’Şeker Kanyonu’’nun bölge turizmine sağladığı katkıları tartışılmaz. Hem Yenice hem de Karabük halkı bu doğal güzelliğin yok olmasına seyirci kalmayacaktır. Bizlerde KARÜNDER Kadın Komisyonu olarak Şeker Kanyonuna yapılması planlanan HES Projesinin hayata geçirilmesine karşı olduğumuzu bildiriyoruz. Ve bu konuda yöre halkının yanındayız’’ dediler.