“SEKER’E HES SADECE YENİCE’NİN SORUNU DEĞİLDİR”

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Yenice İlçe Başkanı Ergün Karakırık gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “Şeker’e HES sadece Yenice’nin sorunu değildir” dedi.
Karakırık, yazılı açıklamasında şunları söyledi; “Yenice Şeker Kanyonu’na yapılması planlanan HES projesi sadece Yenice’mizin değil, bölgemizin de turizmini baltalayacak bir projedir.
Yıllar önce başlatılan bu proje gündeme geldiğinde, MHP olarak üzerimize düşen halkımızı uyarma ve yapılacak olan bu HES’in Yenice’mizin doğal güzelliğine, turizmine zarar vereceği konusunda gerekli eylemi yaptık. İtiraz hakkının kullanılmasını istedik.
O gün, Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri, Yazıköy Muhtarı, bu gösterdiğimiz tepkiye ilgi göstermemişler, itiraz hakkını kullanmamışlardır. Süreç içinde yüklenici firma her türlü eksiğini, ilgili kurumlardan tamamlayarak, bu projeyi başlatma seviyesine gelmiştir. Asıl olan Yenice’nin turizimde olan geleceğidir. Özellikle Yenice’nin doğasına değer veren, coğrafi yapısıyla turizme güzellik katan İncedere ve Karakaya’da yapılması gündemde olan HES’ler de gündeme gelmez.
Bu konu sadece Yenice’nin sorunu değildir. Karabük’ün de öncelikli sorunu olmalıdır. Karabük Milletvekillerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın öncelikli sorunu olmalıdır. Çevre katliamının önüne geçilmelidir. Şeker’e yapılacak HES’in engellenmesi için MHP olarak, yapılacak her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtiyoruz.”