AYÇİÇEK TARLASINI OTLAR SARDI

ZİRAAT Odası’nın teşvikiyle Atatürk Mahallesi Ada mevkiinde ekilen Ayçiçek fidanları boy atmaya başladı. Ancak, geçtiğimiz günlerde yağan aşırı yağmurlardan sonra her tarafı otlar sardı. İlimizde, Eskipazar’dan bir hafta sonra 21 Mayıs’ta yapılan ekimde, fidanların toprağı sevdiği görüldü. Boyları neredeyse iki metreye yaklaşan fidanların büyük bölümü de meyve vermeye hazır hale geldi.
Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş’ın, İl Tarım Müdürlüğü’nden temin edilen fidanlar Ada’da 20 dönüme yaklaşan alana Hasan Onur tarafından dikildi. Ekilmeden önce temizlenen tarla, son yağışlardan sonra ortaya çıkan ve çabuk büyüyen otlar tarafından sarıldı. Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, geçtiğimiz günlerde Ayçiçek tarlasında incelemeler yaptı. Karakaş, “Yaptığımız deneme ekiminin sonuç vermesinden mutluyuz. Gelecek yıllar daha deneyimli olarak bu işi yaptığımızda tam sonuç alacağımıza inanıyoruz. Bu yıl, yağan aşırı yağan sonuçlar, otların da büyümesine neden olduğu için meyve veren günebakanları tamamen görmek mümkün değil. Bir hafta sonra, ortalığın tamamen meyve vermiş olduğunu göreceğiz” dedi.
Ada’da Satılmış Karaman’ın tarlasında ekim yapan Hasan Onur ise ” Yaptığımız deneme ekiminden sonuç alabileceğimizi gördük. Yağmur sonrası tarlayı otlar bürümeseydi daha iyi olacaktı. Demek ki, toprağımız verimli ve bize emeğimizin karşılığını verecek. Hasattan sonra meyvelerimizi Çaycuma’ya vereceğiz. Gelecek yıl daha deneyimli ve bilgili olarak ekim yapacağız” şeklinde konuştu.
Hasan Onur’un yaptığı deneme ekimine İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri teknik destek vererek daha başarılı sonuç alınmasına katkı vermelidirler. Ayrıca, şehir yöneticileri, bu tarlayı gezerek yapılan işi yerinde görürlerse, teşvik vermiş olurlar.