BAĞBAŞILILAR DERNEĞİ KURULDU

İLÇEMİZİN önde gelen köylerinden birisi olan Bağbaşı nüfusuna kayıtlı olanlar bir araya gelerek örgütlenme çalışmasına giriştiler. İşadamı İbrahim Kılıç’ın önerisiyle bir araya gelen köylüler Bağbaşı Köyü Kalkındıma, Güzelleştirme, Dayanışma , Turizm ve Gençlik Derneği çatısı altında bir araya gelmeye karar verdiler.
Kurucu Başkanlığı İbrahim Kılıç’ın üstlendiği derneğin kurucuları Murat Bağbaşı (Özal Mah. Muhtarı), Kemal Dereli (Bağbaşı Köyü Muhtarı), Ufuk İbrahim Bağbaşı (Esnaf), Hasan Onur (Bağbaşı Eski Muhtarı), Satılmış Cıbır (Emekli) ve Zeynel Çulluk (Serbest)’tan oluştu.
2017 sonu itibariyle kurulan dernek, pazar günü Seyir Terası’nda Yenice ve Yenice dışındaki Bağbaşılıları bir kahvaltıda bir araya getirdi.
Seyir Terası’ndaki kahvaltıya 200’ü aşkın kişi katıldı. Kahvaltı sonrası Konferans Salonu’nda derneğin amacı ve hedefleri konusunda bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Özal Mahallesi Muhtarı Murat Bağbaşı, Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Personel Müdürü Bülent Bağbaşı, TTK Üzülmez Müessesesi Müdür Yardımcısı İlyas Kayalı, işadamı Rifat Koca, Bağbaşı Eski Muhtarı Muzaffer Bağbaşı ve Adem Koymalı birer konuşma yaptılar.
Derneğin ikinci ayağının İstanbul’da olacağı ve şimdiye kadar 100’e yakın kişinin üyelik kaydını yaptırdığı öğrenildi.