“BU CİNAYETE DUR DİYECEĞİZ”

ŞEKER Kanyonu’na yapılması planlanan HES ile ilgili tepkiler büyüyor. Genel Maden İş Sendikası’nın eski yöneticilerinden Sabri Cebecik’de tepki gösterenler arasında yer aldı. Sabri Cebecik, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“Bu cinayete dur diyeceğiz. Bu suça ortak olmayacağız. Bu doğa katliamına ve çevre ekolojisinin yerle bir edilmesine seyirci kalmayacağız. Sesimizi yükselteceğiz. Güçlerimizi birleştireceğiz. Şeker’imizi vermeyeceğiz.
Çünkü, Şeker bir dünya mirasıdır. Bizlere emanettir. Emanete ihanet olmaz. Burası mutlaka çok etkili bir şekilde korunarak gelecek nesillere emanet edilmelidir. Yenice ve Yeniceliler, bu tarihi sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmek için birlikte hareket etmelidir. Etten duvar örmelidir. Şeker’i teslim etmemelidir. Çünkü, Şeker Yenice’nin can suyudur. Can suyumuza uzanan elin kırılması hepimizin sorunudur. Kanyonumuzu macuna hattına çevireceğiz. Albayrak’lara Kırmızı Ay Yıldızlı Bayraklarımızla karşı direnerek, Şeker’i onlara dar edeceğimizi dosta, düşmana göstereceğiz. Her türlü, mücadele yöntemleriyle Anayasal hak olan, direnme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Çünkü, Seker’i savunmak bir insanlık hakkıdır. Şeker, Yenice için bir haktır, Yenice için Allah’ın bir lütfudur. Bu lütfu korumak ve gelecek nesillere taşımak bizim için bir görevdir. Şimdi, görev yapacağız. Şeker’imizi savunacağız, bu gözü dönmüş, aç gözlü doğa katliamcılarına izin vermeyeceğiz. Can suyumuzu onlara teslim etmeyeceğiz.
Bu cinayete ortak olacak karar verilcilir, yarın emanete ihanetten çocuklarınız sizi yargılayacak ve cezalandırılacaksınız. Kendinizi savunacak kimse bulamayacaksınız. Bir kerecik, haktan, hukuktan ve adaletten yana olun. Albayrak’lar sise Şeker’imizi vermeyeceğiz. Bizim ateşimizle oynamayın. Ateşimiz, çok harlı ve yakıcı olacak.”