“ŞEKER KANYONU’NA YAPILACAK HES’E KARŞIYIZ”

CHP Yenice İlçe Başkanı Orhan Karakaş, Şeker Kanyonu’na yapılacak Hes’le ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “Şeker Kanyonu’na yapılacak Hes’e karşıyız” dedi.
Karakaş, yazılı açıklamasında şunları söyledi; “Dünyanın koruma altına aldığı 100 sıcak bölgeden birisi olan Yenice’nin can damarı olan Şeker Kanyonu’na Hes yapılmasına izin verenleri şiddetle kınıyor, bu doğa katliamına sebep olacakları da uyarıyoruz.
Şeker, Yenice’nin can damarı, gelecek kuşaklara bırakacağımız en değerli varlığımızdır. Buraya Hes yapmayı kafasına koyanlar iyi düşünsünler. Burası Allah’ın Yenice’mize bahşettiği doğal bir cennettir. Bu ceneti sizlerin çıkarlarınız uğruna yok ettirmeyeceğiz. Bizler, Şeker Kanyonu’nun yok olmasını istemiyoruz.
Doğadaki bütün canlılar suda yaşam bulurlar. Dünyanın oluşumundan bu yana tüm canlıların tek vazgeçemeyecekleri en önemli kaynak sudur. Su yaşamdır, su hayattır. Doğaya can verir, o yoksa yaşam da yoktur. HES’lerin kurulması, elektrik üretimi adı altında dünya cenneti güzelim vadilerden nazlı nazlı akan dere sularımızın elimizden alınarak yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekmenin yoludur.
Son dönemlerde bilim adamlarının küresel ısınmaya ve su sıkıntısına dikkat çekmeleri ileride suyun petrole eşdeğer olacağını göstermektedir. Bu nedenle suların kaynağından tutularak tünellere ve borulara alınması akla başka soruları da getirmektedir.”