İŞADAMLARI DA KONUŞMALI MUSTAFA AKAY

Ekonomik olarak tam anlamıyla bir kriz içinde olan ülkemizde bir çok sektörde  üretim durdurma  ve konkordatolar başladı.

Bunun artarak sürmesi halinde ülkemiz çok büyük tehlikeler içine girebilecektir. Özellikle, üretim durdurmalar işçi çıkarımına doğru meylederse, bir çok insan ekmeğinden olacaktır.

Böyle durumlarda dağarcığında bir şeyler olanlar mutlaka düşüncelerini toplumla paylaşmalıdırlar.

Geçtiğimiz günlerde ilçemizdeki gazeteler genç işadamı Murat Karagül’ün bir  açıklamasını  yayınladılar. Murat Karagül’ün bu açıklamasını okuyunca umutlandık. Çünkü, Murat Karagül bir çözüm yolu gösteriyordu ve  yapılamayacak bir öneri değildi. Murat Karagül, işçi ve işverenden yapılan kesintilerle oluşturulan İşsizlik Fonu kaynaklarının belli bir süre işveren ve fon tarafından kullanılması  ve sonuçta işçi çıkarımı olmamasını öneriyordu.

Bu öneri gayet yerindedir. Evlerine ekmek getirmek için çabalayan işçilerimizin huzurlarının bozulmaması ve ekmeklerinin kesilmemesi için fonun kaynaklarından belli süre işçilerin maaşları ödenmeli, sigorta ve vergileri yatırılmalıdır. Kaldı ki; bu İŞKUR vasıtasıyla üretime hiç katkısı olmayanlar  için sıkça kullanılmaktadır. Bu reel sektör için kullanılırsa, bir yandan üretim sürer, bir yandan işçi ekmeğini kazanır, işveren de kapısına kilit vurmaktan kurtulur.

Murat Karagül’ü kutluyor, gözlerinden öpüyoruz.