“ŞEKER YENİCE’NİN GELECEĞİDİR”

İL Genel Meclis üyesi Mehmet Ören Yenice Şeker Kanyonu’na yapılması planlanan HES projesine karşı çıktığını açıkladı.
İlçemiz için özellikle Turizm başta olmak üzere birçok yönden sakıncalı olan “HES”‘e Yenice halkı gibi, Yenice İl Genel Meclisi üyeleri olarak karşı olduklarını bildiren İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ören yaptığı açıklamada,”Şeker Kanyonu’na yapılacak olan HES’e Yenice İl Genel Meclisi Üyeleri olarak karşıyız. Bu su Yenice açısından çok önemli, 34 tane köyümüz Şeker Pamuklu Meşe suyu için talepte bulundu, bu sudan Yortan Pazarı ve çevre köylerin su ihtiyacı karşılanmaktadır.
Bizler Yenice İl Genel Meclisi Üyeleri olarak HES’lere karşı olmadığımızı, bu projenin 5 kilometre yukarıya yapılmasını talep ettik. Ancak Yüklenici Firma sahipleri Şeker Kanyonu’ndaki sudan vazgeçmeyeceklerini söylediler. Ayrıca Biz İl Genel Meclisi Üyeleri olarak Bolkuş ile Yenice Kayadibi arasındaki mesafenin 35-40 kilometre olduğunu söyledik ve Filyos çayı üzerinde HES yapılmasını yüklenici firma sahiplerinden talep ettik. Bize yine ısrarla bu sudan vazgeçmeyeceklerini bildirdiler.
Dünyada 100 Sıcak Bölgeden bir tanesi, Ülkemizde de 10 Sıcak Bölgeden birisi olan Şeker Kanyonu’nda ayrıca Şimşir, Ardıç, Kelebek Türü Ağaçlarının yetişmesi sebebiyle, bölgenin ülkemiz ve İlimiz açısından büyük önemi var. Burası Yenice’mizin turizme açılan ilk penceresidir. Yenice, Şeker Kanyonu ile birlikte turizme açılmıştır. Yenice’nin turizmi açısından Yenice Belediyesi tarafından 150 yataklı dinlenme tesisi ve konferans salonları yapılmıştır. Biz İl Genel Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütleri olarak Şeker Kanyonu’nda yapılacak olan HES’e karşıyız. Yenice ve çevre İller ile Karabük halkı olarak bu HES’i yaptırmayacağız, sonuna kadar direneceğiz, Şeker Yenice’nin geleceğidir.”dedi.